Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) en zijn Brusselse collega Pascal Smet (SP.A) vragen aan de raad van bestuur om te onderzoeken ‘of, hoe en in welke vorm de radio kan blijven voortbestaan binnen de hervormingen’. FM Brussel krijgt daarmee een reddingsboei toegeworpen.

De fusie van de Vlaam-Brusselse media is al een tijd geleden ingezet met de bedoeling ze sterker te maken naar de toekomst toe, klonk het. De impact en de relevantie moeten omhoog. Daarom vragen beide ministers dat de hervormingen doorgezet worden.

Maar dat sluit niet uit dat er nog gesleuteld kan worden. ‘We hebben geluisterd en vinden dat de hervorming moet bijgestuurd worden. Maar we kunnen wettelijk en deontologisch niets opleggen’, zei Gatz. ‘Daarom vragen we aan de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media om overleg te plegen met het personeel, en dat is meer dan informeren. Er moet bekeken worden of het hervormingsplan niet kan bijgestuurd worden.’

Zolang het onderzoek loopt, blijft FM Brussel gewoon verder uitzenden, aldus nog de ministers. Beiden bevestigden nog het vertrouwen in ceo Michel Tubbax. Het voltallige personeel van de Vlaams-Brusselse Media had zijn ontslag geëist.

Dinsdag raakte bekend dat radiozender FM Brussel eind juni uit de ether zou verdwijnen. Volgens de raad van bestuur was FM Brussel niet levensvatbaar. Op het nieuws volgde een golf van protest zowel binnen als buiten de radiosector.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in