Wie het WK voetbal voor vrouwen in Canada volgt, moet het al zijn opgevallen. Veel plekken in de stadions blijven leeg tijdens de wedstrijdavonden. Dinsdag lokten vier wedstrijden samen 21.000 toeschouwers.

Vrouwenvoetbal heeft niet dezelfde mediastatus als mannenvoetbal, maar een WK spreekt toch wel tot de verbeelding, met grote voetbalnaties als Brazilië, Frankrijk en Duitsland bij de deelnemers. Toch lijken veel wedstrijden het Canadese thuispubliek maar matig te interesseren.

Na vier wedstrijddagen raakten maar twee stadions effectief uitverkocht, rekende de Amerikaanse krant LA Times na. En dat ondanks het feit dat er in elk stadion telkens twee wedstrijden op het programma staan.

In Edmonton kwamen 53.058 mensen zaterdag kijken naar de openingswedstrijd van Canada tegen China. Ook de Verenigde Staten-Australië zorgde in Winnipeg voor een vol huis (31.148). Al wijst de LA Times er daarbij op dat veel van de fans uit de VS kwamen, Winnipeg ligt nauwelijks negentig minuten rijden van de Amerikaanse grens.

Voor de andere wedstrijden was de belangstelling veel minder groot. Dat viel dinsdag vooral op in het Olympisch stadion van Montreal dat nauwelijks voor een derde gevuld raakte. In totaal kwamen 10.175 mensen er kijken naar wedstrijden van onder meer Brazilië tegen Zuid-Korea.

Ook in Moncton kon de dubbele clash tussen Frankrijk-Engeland en Colombia-Mexico maar 11,686 toeschouwers lokken terwijl het stadion 15.000 zitjes telt. Nochtans waren de ticketprijzen voor sommige zitjes gezakt tot vijf dollar.

Vandaag is een rustdag in het toernooi. Alle ploegen hebben intussen hun eerste wedstrijd afgewerkt. Uitschieters waren Duitsland-Ivoorkust (10-0) en Kameroen-Ecuador (6-0). Frankrijk versloeg Engeland met 1-0, terwijl de VS Australië opzijzetten met 3-1.