Luisteraars tonen zich op Flageyplein solidair met FM Brussel
Foto: rr

Op het Brusselse Flageyplein zijn dinsdag sinds 17 uur ongeveer tweehonderd mensen samengekomen om te protesteren tegen de aangekondigde herstructureringen bij de Vlaams-Brusselse Media. Vooral het verdwijnen van radiozender FM Brussel maakt veel emoties los.

Aan de voet van het Flageygebouw, waar radiozender FM Brussel, de krant Brussel Deze Week (BDW), TV Brussel, Agenda en de website brusselnieuws gevestigd zijn, verzamelden de sympathisanten rond een radio die afgestemd stond op FM Brussel. Op de zender is enkel muziek te horen. De redactie vernam dinsdag volledig onverwacht dat FM Brussel aan het einde van de maand wordt opgedoekt.

Eerder op de dag werd al BDW-hoofdredacteur Anne Brumagne ontslagen. Nog vijf of zes medewerkers van de groep zullen volgen, maar het is nog niet geweten wie. Vrijdag volgt een vergadering waarop Michel Tubbax, de ceo van de Vlaams-Brusselse Media, de vernieuwingsplannen toelicht. De bevoegde ministers Sven Gatz (Open Vld) en Pascal Smet (sp.a) zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Woensdag verschijnt de krant Brussel Deze Week met een grote foto van Anne Brumagne op de voorpagina.

De luisteraars op het Flageyplein zijn erg teleurgesteld over het verdwijnen van FM Brussel: “Ik sta elke dag op met FM Brussel. Het is de beste manier om op de hoogte te blijven van de Brusselse actualiteit, steeds objectief, maar met af en toe een kritische noot”, zegt Liesbeth.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in