Jan Mulder naar Het Laatste Nieuws
Jan Mulder. Foto: BELGAIMAGE
De Nederlandse televisiefiguur Jan Mulder gaat aan de slag bij Het Laatste Nieuws. ‘De toptransfer wordt eind deze week afgerond’, klinkt het bij de krant. Hij gaat er onder meer een wekelijkse column schrijven. Dat hij er 250.000 euro per jaar zou gaan verdienen, is volgens de hoofdredactie van de krant evenwel 'overdreven'

De populaire voetbalcommentator Jan Mulder stapt over van Het Nieuwsblad naar Het Laatste Nieuws. De transfer werd door het Nederlandse zakenblad Quote onthuld, en wordt nu ook aan onze redactie bevestigd. Bij de populaire titel van De Persgroep zou het ‘uniek, groot voetbalmerk’ een wekelijkse column gaan neerpennen, maar ook ‘veel breder ingezet’ worden.

Volgen Quote zou een rondje onderhandelen de ex-voetballer een uiteindelijk loon opgeleverd hebben van 250.000 euro per jaar, met een contractduur van drie jaar. ‘Dat bedrag is pertinent fout’, zegt hoofdredacteur Margot Moeseke. Mulder zou bovendien ook voor marketing en voor de website van de krant ingezet worden, ‘dus is het bedrag van 4.800 euro per column des te meer kort door de bocht’.

‘Kon niet om dit aanbod heen’

‘Dankjewel. Ik ga er inderdaad een stuk op vooruit op financieel niveau’, zei Mulder eerder wel aan Quote, zonder te willen ingaan op zijn vermeende loon. ‘Ik heb in het verleden wel eens schrijnende toestanden meegemaakt, waarbij columnisten zonder pardon op straat werden gezet. Dat laat ik mij niet gebeuren, daarom kon ik eigenlijk niet om dit aanbod heen.’

Zelf beschouwt hij zijn overstap met de omstreden overstap van Cruijff van Ajax naar Feyenoord. ‘Ik weet dat ik hier een hoop mensen boos mee maak. Maar je moet ook aan jezelf denken.’ De transfer beroert alvast de gemoederen op sociale media.

Bij Het Nieuwsblad luidt de reactie dat men ‘niet reageert op onderhandelingen met derden’. Jan Mulder zelf was onbereikbaar voor commentaar.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig