De Nederlandse zanger Thé Lau (The Scene) heeft een Engelstalige versie gemaakt van zijn jongste album Platina Blues. De plaat beschrijft zijn recente ervaringen in het ziekenhuis.

Thé Lau, boegbeeld van The Scene, schreef het album tijdens zijn behandeling tegen kanker. Het album beschrijft een nacht in Kamer 10 van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, een Amsterdamse kliniek die gespecialiseerd is in oncologie.

Thé Lau zelf schreef het volgende over het album: “Platina Blues is een muzikale droomreis. Het stuk, een ostinato van 40 minuten, speelt zich af tussen 1u en 6u ‘s nachts in kamer 10 op de vijfde etage van een ziekenhuis. De dromer kijkt door een raam vol regendruppels uit over de stad en wordt, gekoppeld aan een morfine-infuus meegesleept in een roes waarin hij door engelen wordt toegezongen, een dwaallicht volgend, het ziekenhuis uit sluipt en door troosteloze buitenwijken, verlaten weiden, donkere bossen en langs kolkende rivieren rondzwerft tot aan de top van een berg waar hij, boven de wolken en beschermd door het licht van de maan aan zijn vervolger, de ‘kale haveloze dood’, zal ontsnappen. Zal het lukken? Zijn dromen zijn ‘verboden voor de dood’, maar of die er ook zo over denkt…”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in