Groen verzet zich tegen verschraling Vlaams-Brusselse media
Annemie Maes (Groen). Foto: BELGA

De besparingen en de ontslagen die vandaag werden aangekondigd bij de Vlaams-Brusselse media zullen onvermijdelijk tot een verschraling van het Nederlandstalige media-aanbod in Brussel leiden. Dat zegt de partij Groen in een reactie op het nieuws dat de radiozender FM Brussel eind juni verdwijnt uit de ether.

Brussel Deze Week, FM Brussel, tvbrussel en Brusselnieuws waren bezig aan een efficiëntie-oefening waarbij men met dezelfde middelen meer mensen wou proberen te bereiken. ‘Vandaag blijkt echter dat dit geen efficiëntie-oefening maar een besparingsoefening is’, zegt Groen in een reactie.

‘Niet alleen wordt de hoofdredactrice van Brussel Deze Week ontslagen, er zou nog 10 procent van het huidige personeel moeten verdwijnen, er zou op de freelancers bespaard worden en FM Brussel wordt opgedoekt. Het wordt dus onmogelijk om nog hetzelfde rijke aanbod aan informatie te voorzien voor de Nederlandstalige Brusselaars’, zegt Groen.

Annemie Maes (Groen): ‘De huidige waaier aan mediavormen garandeerde een veelzijdige berichtgeving over Brussel. Zeker nu de hoofdstad haast afwezig is in de grotere Vlaamse media, is een onafhankelijke en genuanceerde verslaggeving over het gewest, in al haar facetten, meer dan nodig.’

Maes klaagt ook aan dat de Vlaamse Gemeenschapscommissie buiten spel wordt gezet. ‘Over twee weken wordt de beleidsnota Media besproken in de Raad maar men heeft de belangrijke beslissingen duidelijk al genomen. De VGC-raadsleden zullen dus blijkbaar alleen voor de vorm de nota nog even mogen bespreken.’