Muller Van Severen ontwerpt bestek voor nieuw designlabel
Muller Van Severen voor Valerie Objects

De Antwerpse galerie Valerie Traan lanceert in samenwerking met Serax een eigen designlabel, Valerie Objects. Als eerste wapenfeit lanceert het nieuwe label zes besteksets, waarvan een in samenwerking met het bekroonde duo Muller Van Severen.

Galeriste Veerle Wenes heeft tijdens ddays in Parijs het nieuwe designlabel Valerie Objects voorgesteld. Ze vroeg zes internationale designers om een bestekset te ontwerpen: Jinhyun Jeon, Maarten Baas, Studio Simple, Koichi Futatsumata, Studio Wieki Somers en Muller Van Severen.

Voor 'The Cutlery Project’, zoals ze het zelf noemt, werkte Wenes samen met Axel Van Den Bossche en Frank Lambert van Serax. Omdat het resultaat weliswaar iets gewaagder is én in een hogere prijsklasse zit, werd evenwel beslist om het niet onder die naam uit te brengen, maar onder een afzonderlijk label.

Koichi Futatsumata (boven) en Maarten Baas

Voorlopig worden enkel de bestekken van Maarten Baas, Koichi Futatsumata en Muller Van Severen in productie gebracht. Ook een groot deel van de meubelcollectie van het bekroonde Belgische duo zal door Valerie Objects worden geproduceerd.

‘In eerste instantie wil ik focussen op bestek, omdat er maar weinige hoogwaardige en originele alternatieven zijn voor grootmoeders zilverwerk’, vertelde Wenes aan Sabato. ‘Maar ik ben ook van plan om bestaande ontwerpen die in de loop der jaren door de mazen van het productienet zijn geglipt, te herbekijken.’