Belgische schrijfster Margot Vanderstraeten in jury Libris Literatuur Prijs 2016
Margot Vanderstraeten Foto: Katrijn Van Giel

De Vlaamse schrijfster en journaliste van De Morgen Margot Vanderstraeten zal deel uitmaken van de jury voor de volgende editie van de Libris Literatuur Prijs, de prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het jaar. De winnaar wordt op 9 mei 2016 bekendgemaakt, zo heeft de organisatie dinsdag meegedeeld.

De jury wordt voorgezeten door Dick Benschop, de president-directeur van Shell Nederland. De overige juryleden zijn Onno Blom (schrijver, biograaf en literair criticus), Sebastiaan Kort (literair recensent voor NRC Handelsblad en Ons Erfdeel) en Hanca Leppink (oud-directeur en uitgever van Luitingh-Sijthoff).

De winnaar van de Libris Literatuur Prijs wordt in stappen gekozen. Eerst wordt een longlist bekendgemaakt op 1 februari volgend jaar, gevolgd door een shortlist van zes boeken, op 7 maart. Op 9 mei volgt de bekendmaking van de winnaar tijdens een traditioneel galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam. De winnaar krijgt 50.000 euro en een bronzen legpenning.

De Libris is een van de belangrijkste literaire prijzen in de Lage Landen. Dit jaar werd de Nederlander Adriaan van Dis bekroond voor zijn roman Ik kom terug.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig