Brusselaars lanceren platform om babysitdiensten te delen
Foto: Photo News

Alle ouders hebben het al eens meegemaakt: de soms hopeloze zoektocht naar een babysit om dan toch maar die afspraak af te zeggen. Een koppel Franse Brusselaars dat geen familie in de buurt heeft wonen om wel eens op hun kinderen te letten, maar wel kan rekenen op vrienden in de buurt, lanceren een nieuwe concept: We Are All Parents (WAAP), een website om families te vinden die op elkaars kinderen willen oppassen.

Het initiatief gaat uit van Lauriane en David Merchin. Omdat ze zelf vaak een beroep doen op vrienden uit de buurt om op hun kinderen te letten, groeide het idee om een overzichtelijk platform uit te bouwen. De website We Are All Parents (WAAP) werd in maart gelanceerd.

De babysitdienst werkt weliswaar in twee richtingen: voor elk uur en elk kind waarop je past, krijg je een punt en die punten kan je op dezelfde manier gebruiken om een oppas te regelen wanneer jij dat nodig hebt.

Om misbruik te voorkomen, kan je maximaal twintig punten in het rood gaan. Dan moet je eerst zelf andermans kinderen opvangen voor je opnieuw zelf een oppas kan zoeken. ’Maar het is vooral de bedoeling om een gemeenschap uit te bouwen en gezinnen met elkaar in contact te brengen’, vertelt David Merchin vandaag in De Morgen.

De website is er voorlopig enkel in het Frans en telt een twintigtal leden, bijna allemaal in Brussel, maar het is de bedoeling dat er snel Nederlandse en Engelse versies komen.