De Britse publieke omroep BBC heeft een miljoenenbod gedaan om presentators James May en Richard Hammond bij het populaire programma Top Gear te houden. BBC laat verstaan dat ze Hammond en May in de show wil houden, vergezeld van een wekelijkse gastpresentator. Dat meldt The Guardian.

BBC onderhandelt momenteel met James May en Richard Hammond. De Britse publieke omroep wil beide presentatoren ook in de toekomst het populaire programma Top Gear laten presenteren. De zender tast volgens verschillende bronnen diep in de buidel om dat te realiseren. De omroep zou maar liefst 2,8 miljoen euro op tafel leggen om het duo in Top Gear te houden.

May en Hammond zouden aanvankelijk bijgestaan worden door een gastpresentator die wekelijks zal veranderen. Dat maakt het onmogelijk om een rivaliserende show te maken met Jeremy Clarkson en is tegenstrijdig met eerdere berichten dat de drie ‘enkel samen een show zouden presenteren’.

Terugkeer Clarkson

Als het duo in het begin echter samenwerkt met verschillende gasten, blijft de deur volgens BBC ook open voor Jeremy Clarkson. Die zou in daaropvolgende seizoenen van Top Gear kunnen terugkeren. 'Jeremy zal terugkeren op de BBC', zei Kim Shillinglaw, persverantwoordelijke van BBC, in april. 'Wat gebeurd is, was ongelukkig. Maar er is geen verbod voor Clarkson.' 

Ook Clarkson zelf sluit zijn comeback niet uit. ‘Ik kan zeker nog terugkeren naar de BBC in de toekomst. Ik ben nooit ontslagen.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in