Jo Libeer gaat Biënnale Interieur Kortrijk leiden
Foto: BELGA

Jo Libeer, tot eind deze maand gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, wordt CEO van de Internationale Biënnale Kortrijk. De raad van bestuur maakte zijn aanstelling woensdagavond bekend in een persbericht.

Libeer was eerder al betrokken bij de Stichting Interieur en gaat nu ook de Biënnale operationeel leiden. Hij treedt in functie op 1 juli.

Volgend jaar viert de Biënnale zijn zilveren jubileum. ‘Omdat het onze ambitie is er een referentie-editie van te maken, versterken wij onze ploeg. De kennis van Libeer van het economische veld en zijn track-record in projectmanagement zullen de Biënnale goed van pas komen’, zegt voorzitter Lowie Vermeersch in het persbericht.

Libeer verlaat einde juni, na 32 jaar, Voka. Hij wil zich toeleggen op projecten op het kruispunt van cultuur en economie. De Biënnale Interieur past daarin, zegt Libeer zelf. ‘Een plek waar artistieke creatie, productontwikkeling en industriële productie elkaar vinden. Een plek ook waar het beste van de internationale wooncreativiteit op basis van een strenge selectie getoond wordt’.

Libeer is ook al actief voor het Festival van Vlaanderen, bij Kotrijk Xpo en het Concertgebouw in Brugge.