De politierechtbank van Tongeren heeft een schadevergoeding van 9.951 euro toegekend aan de man die ernstig gewond raakte bij de doortocht van profvoetballer Jonathan Legear in een Tongers tankstation. De schadevergoeding moet wel met de reeds ontvangen provisies verminderd worden.

In oktober 2012 eindigde een nachtje uit van de dronken Legear in de shop van het Esso tankstation aan de Luikersteenweg in Tongeren. De voetballer vergiste zich van pedaal en vlamde met zijn Porsche Panamera tegen hoge snelheid Bruno’s Food Corner in waar nog verschillende klanten aanwezig waren. Zij konden zich net op tijd uit de voeten maken.

Jeffrey Dewallef was net aan het afrekenen en kon niet op tijd wegspringen voor de aanstormende Porsche. Hij raakte geklemd tussen de toonbank en de Porsche. Aan het incident houdt hij een invaliditeit van 3 procent over. Hiervoor kent de politierechtbank hem een schadevergoeding van 9.951 euro toe. Ook aan de moeder van Jeffrey moet de verzekering van Legear een schadevergoeding betalen van 7.195 euro, verminderd met de reeds betaalde provisie. Voor haar winkel moest ze op zoek naar vervangers omdat Jeffrey verschillende maanden niet kon werken. De schade aan het tankstation liep op tot 180.000 euro. Dat bedrag werd door Legear probleemloos betaald.

Jonathan Legear werd al in 2013 door de politierechter veroordeeld voor het ongeval tot een boete van 2.400 euro en een rijverbod van vier maanden. Omdat een deskundige de nodige vaststellingen moest doen, werden de burgerlijke belangen pas nu behandeld.