Geen Jack Bauer meer in nieuwe ‘24’
Foto: 24

Het Amerikaanse televisienetwerk Fox werkt aan een spin-off van de succesreeks ‘24’. Daarin zal geen hoofdrol meer weggelegd zijn voor Kiefer ‘Jack Bauer’ Sutherland

Maar liefst acht seizoenen heeft de Amerikaanse met Emmy’s overladen succesreeks ‘24’ intussen achter de kiezen. Steeds weer moest spion Jack Bauer in een tijdspanne van vierentwintig uur de wereld redden van terroristisch kwaad. Het Amerikaanse Fox kondigde dit weekend opvolging aan.

In de spin-off zal geen plaats meer zijn voor Kiefer Sutherland, zowat de enige acteur die alle acht seizoenen meedraaide. Het idee blijft wel hetzelfde: een (jongere) terrorismebestrijder redt de wereld, ‘real time’, tegen de klok. Scenarioschrijver Howard Gordon sluit evenwel niet uit dat Bauer verschijnt in een eventuele gastrol.

Zoals al het geval was bij de recentste ‘24’, ‘Live another day’, zullen er geen vierentwintig afleveringen gemaakt worden, maar een twaalftal. Al wil dat niet zeggen dat Fox er meer van maakt, als het blijkt aan te slaan.