Interieur van restaurant Luzine wordt verkocht
Foto: *
Luzine, het restaurant dat de bekende televisiekok Jeroen Meus ooit begon, verkoopt zijn interieur wegens verbouwingen. Dat wordt aangekondigd op de Facebookpagina van het restaurant.

'Hoe gezellig het oude interieur ook is, het moet plaatsmaken voor een nieuwe inrichting, die meer zal aansluiten bij het vernieuwde concept van restaurant Luzine', staat op Facebook. 'Wie heeft er geen fijne avond beleefd in restaurant Luzine, met zijn prachtige interieur (en er en passant de hand geschud van onze Leuvense held Jeroen Meus?)'

De verkoop zal doorgaan op 14 juni in het restaurant. In totaal zijn er een honderdtal items te koop, prijzen variëren tussen de dertig en de 450 euro. Wie een stuk uitkiest en dat contant betaalt, krijgt een bewijs waarmee hij zijn gekochte stuk kan komen ophalen als de verbouwing begint, midden juli. Er zullen onder meer glazen, kasten, lusters, schilderijen, serviesgoed, stoelen en spiegels verkocht worden.

In november vorig jaar maakte Jeroen Meus bekend dat hij uit restaurant Luzine stapte om zich te concentreren op zijn televisiewerk. Zijn schoonbroer Didier De Roover nam het restaurant toen over. Meus zelf opent deze maand de nieuwe zaak 'Wurst' in Leuven, waar hij  gourmethotdogs gaat verkopen.