Klankfest vervangt 10 Days Off tijdens Gentse Feesten
Foto: BELGAIMAGE

In samenwerking met 23 partners organiseren Vooruit en Nasty Mondays vanaf dit jaar een nieuw dancefestival. Negen dagen lang kunnen fans van de meest diverse muziekgenres feesten in de Concertzaal van de Vooruit.

Twintig jaar lang kwamen liefhebbers van elektronische muziek tijdens de Gentse Feesten aan hun trekken op 10 Days Off, tien avonden lang in de Concertzaal van de Gentse Vooruit. Vorig jaar opende het voor de laatste keer zijn deuren, onder de naam The Last Waltz. Het sloot af met een knal, in de vorm van een 19 uur durend feest.

Dit jaar introduceren Vooruit en Nasty Mondays met Klankfest een nieuw festival en dus ook een opvolger voor de klassieker die 10 Days Off inmiddels was geworden. Klankfest zal het beste uit de Gentse party scene aanbieden en daarom zal de organisatie samenwerken met andere organisatoren, clubs, promotoren en labels in Gent.

Op de affiche zullen zowel internationale als lokale artiesten staan die een breed gala aan muziekgenres brengen, van house en techno over The Sound of Belgium tot hiphop, disco of drum & bass. Dit gedurende negen dagen, want dinsdag 23 juli is een rustdag. De line-up zal vanaf vrijdag 5 juni mondjesmaat bekendgemaakt worden, wanneer ook de ticketverkoop start.

Toen 10 Days Off in 1995 begon onder de naam 10 Days of Techno, was het met zijn muziekkeuzes nog zeer baanbrekend. Vandaag is elektronische muziek echter zo mainstream geworden, onder meer dankzij festivals als Tomorrowland, dat de organisatie besliste op een hoogtepunt, na twintig jaar, te stoppen.