De Antwerpse politie is massaal uitgerukt om het Sportpaleis te doorzoeken. Tegelijkertijd worden ook het Brusselse justitiepaleis en het metrostation Louiza uitgekamd. Aanleiding zijn verschillende bommeldingen die binnenliepen bij de federale politie in Henegouwen.

‘Er is bij de collega’s een vrij vage melding binnengekomen waarin sprake was van een bom. Als gevolg daarvan worden op meerdere plaatsen in ons land gebouwen uitgekamd, waaronder het Sportpaleis’, zegt Fons Bastiaenssens, de woordvoerder van de lokale politie van Antwerpen.

Ook in het Brusselse justitiepaleis is sinds kort voor 14.00 uur een bomalarm van kracht, nadat bij de 100-centrale in Henegouwen een bommelding was binnengelopen. Het gebouw werd volledig ontruimd.  'Tussen vijftig en honderd mensen moesten het gebouw verlaten', meldt het parket. 'De sweeping begon om 14.00 uur, en werd om 14.25 uur afgerond, zonder dat er iets werd gevonden.' 

 Ook het nabijgelegen metrostation Louiza is afgesloten en ontruimd, zo meldt de MIVB.

Uit goede bron vernam Belga dat in dezelfde melding aan de Henegouwse noodcentrale ook 'een paleis in Charleroi' geviseerd werd.