Deen gaat naakt in kiescampagne
Foto: rr

‘Ik wou mensen verrassen met mijn campagneposter’, zegt de Deen John Erik Wagner. En dat lijkt hem gelukt. De gigantische verkiezingsposter waarop hij naakt poseert in een cowboyhoed is wereldnieuws.

Onbekende namen die in een hectische campagne verkozen willen geraken, moeten opvallen.

De 51-jarige John Erik Wagner uit Kopenhagen besloot zijn kansen te wagen met een oude truc: naakt gaan. Op zijn verkiezingsaffiches, die op verschillende plaatsen in Kopenhagen hangen, draagt hij slechts een cowboyhoed, een holster en een pistool. Opvallend is dat zijn geslachtsdeel duidelijk zichtbaar is.

‘Ik probeer al tien jaar verkozen te geraken’, zegt hij. ‘Dit is mijn derde verkiezing, dus ik dacht om eens iets anders te proberen. Verkiezingsaffiches van andere kandidaten zijn saai - zoals pasfoto’s. Ik wou met het mijne mensen verrassen.’

De Deen hoopt zo vooral naamsbekendheid te krijgen. ‘Mensen vinden ze precies leuk, en de meeste Denen vinden naakt niet erg’, klinkt het.

Op 18 juni kiezen de Denen een nieuw parlement. Dan zal blijken of het geheime wapen van John Erik Wagner heeft gewerkt.