Boyata weg na negen jaar bij Manchester City
Foto: Boyata

De overgang van de Belg Dedryck Boyata naar Celtic Glasgow is vandaag geofficialiseerd. De 24-jarige verdediger tekende voor vier jaar in Schotland en trekt na negen jaar de deur achter zich dicht bij Manchester City.

Wat al even in de lucht hing is nu ook officieel: Dedryck Boyata trekt naar Celtic Glasgow. De 24-jarige Boyata tekende een contract voor vier seizoenen in Glasgow. Boyata was negen jaar actief bij Manchester City, maar kreeg er nooit echt zijn kans bij de hoofdmacht. Zijn basisplaatsen bij de A-ploeg bleven beperkt tot acht stuks. De laatste dateert van januari: toen speelde hij 89 minuten tegen Middlesbrough. Zijn laatste speelminuten dateren van eerder deze maand, toen mocht Boyata 4 minuten invallen tegen Tottenham. In 2010 werd de ex-Rode Duivel verkozen tot Belofte van het jaar in Manchester.

'Frustrerende jaren'

Boyata zelf is enorm opgetogen over zijn transfer. 'City en ik beslisten dat het tijd was voor mij om te gaan. Ik kom bij een grote club terecht met ongelofelijke supporters. Vanaf het moment dat ik hoorde dat ik bij Celtic kon tekenen, heb ik niet lang getwijfeld. Ook de factor Champions League speelde mee in mijn beslissing, de droom van elke voetballer', vertelt de kersverse Celtic-aanwist.

'Celtic zocht een verdediger die Jason Denayer kon vervangen. Ik volg hem op de voet, en ik weet dat hij een uitstekend seizoen speelt. Mijn sterke punten? Sterk in de duels en voetballend sterk,' gaat Boyata zelfverzekerd door. 'Ik wil hier zoveel mogelijk titels en prijzen winnen. De frustrerende jaren van bij City wil ik hier eindelijk achter me laten.'

Éen cap

Boyata was negen seizoenen eigendom van Manchester City. Tijdens die periode werd hij een jaar uitgeleend aan Bolton Wanderers en een jaar aan Twente. Sinds het seizoen 2013-2014 maakt Boyata deel uit van de A-kern bij City, maar daar kreeg hij amper zijn kans. De verdediger speelde tot nu toe één wedstrijd voor de nationale ploeg: Boyata kwam een helft in actie in de sensationele 4-4 tegen Oostenrijk in 2010 onder Georges Leekens.

Bij Celtic moet Boyata waarschijnlijk Rode Duivel Denayer vervangen, die na een superseizoen bij Celtic een stap hogerop wil zetten.