Overheid en familie verdwenen MH370-passagier vinden akkoord
Foto: EPA

De Maleise regering en Malaysia Airlines hebben een akkoord bereikt met de familie van een passagier van de beruchte vlucht MH370. De nabestaanden van Jee Jing Hang, directeur van een online-bedrijf, waren de eersten die wegens de ramp met MH370 juridische stappen hadden ondernomen. Wat het akkoord behelst, werd niet meegedeeld.

Vlucht MH370 van maatschappij Malaysian Airlines had 239 mensen aan boord. Het vliegtig verdween op 8 maart 2014 op mysterieuze wijze, één uur nadat het in Kuala Lumpur was opgestegen met bestemming Peking.

In oktober diende de familie van Jee in naam van diens twee jonge zonen klacht in tegen de vliegtuigmaatschappij wegens 'schending van het contract' (de plicht om een passagier op zijn bestemming te brengen), maar ook tegen de regering, de burgerluchtvaart, het ministerie van immigratie en de luchtmacht, alle wegens nalatigheid.

Van vlucht MH370 is meer dan een jaar later nog steeds geen spoor teruggevonden. Intussen kende Malaysian Airlines met de crash van MH17 in Oekraïne een nieuwe ramp en is de maatschappij zo goed als failliet.