Voetbalbond zegt niet nee tegen Advocaat als opvolger van Wilmots
Foto: Photo News

De top van de voetbalbond vergadert vandaag over de opvolging van Marc Wilmots. Een nieuwe coach mag niet meer verdienen dan de 1,5 miljoen euro op jaarbasis die Wilmots en zijn assistenten vandaag krijgen. Op de spontane ­sollicitatie van Dick Advocaat zegt de KBVB niet bij voorbaat nee.

‘We zijn verraden.’ Het waren dramatische woorden van bondsvoorzitter François De Keersmaecker op 15 april 2010, daags nadat hij een telefoontje had gekregen van Dick Advocaat. Na amper zeven maanden liet de Nederlander zijn werkgever koeltjes weten op te stappen. Hij zei niet waarom, maar werd even later wel bondscoach van Rusland. ‘Het gedrag van Advocaat is professioneel en persoonlijk onaanvaardbaar’, zei De Keersmaecker. ‘We zijn diep en diep ontgoocheld.’

Vijf jaar na het Shakespeareaanse drama wringt Dick ­Advocaat nu opnieuw zijn voet binnen de deur van het Glazen Huis. Het vooruitzicht om ­dezelfde talentrijke groep te kunnen coachen op een groot tornooi, doet de Nederlander likkebaarden. En misschien wordt zijn wensdroom nog aangehoord ook, want verschillende hoge stemmen binnen de voetbalbond zeggen niet bij voorbaat nee tegen een terugkeer van de ‘verrader’ van ­weleer. Ook bondsvoorzitter De Keersmaecker is niet tegen.