Tropische temperaturen op komst
Foto: BELGA

Dinsdagmiddag is er veel bewolking waaruit soms wat lichte motregen kan vallen, vooral over het westen en noorden van het land. Er waait een vrij krachtige, aan de kust een krachtige tot harde zuidwestenwind met rukwinden van 60 tot 75 km/u. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden.

Dinsdagavond en -nacht blijft het meestal bewolkt en overal kan er dan tijdelijk wat lichte regen vallen. De zuidwestenwind die eerst nog vrij krachtig waait, neemt langzaam wat in sterkte af, met minima van 11 tot 14 graden.

Woensdag blijft het droog met wolkenvelden maar vooral ‘s middags ook regelmatig zon. De wind waait matig, aan zee nog enige tijd vrij krachtig uit west tot zuidwest. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

Donderdag is het rustig en droog met veel zon bij ongeveer 23 graden. Vrijdag zijn bij flinke zonnige perioden en een matige zuidoostenwind in het binnenland tropische temperaturen van 30 graden bereikbaar. ‘s Avonds of in de nacht zou lokaal een onweersbui kunnen ontstaan. In het weekend en ook begin volgende week is het fraai zomerweer met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt zondag en maandag rond 24 graden.