Rechtbankvoorzitter dreigt met sluiten justitiepaleis Hasselt
Foto: kvds
Tony Heeren, de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Limburg heeft minister van Justitie Koen Geens formeel in gebreke gesteld. Hij neemt het niet meer dat er nog altijd geen onderhoudscontract is voor het justitiepaleis in Hasselt. Geens hoopt een sluiting nog te kunnen vermijden.

Anderhalf jaar na de officiële ingebruikname van het gerechtsgebouw in Hasselt, is er nog altijd geen onderhoudscontract. Het gevolg is niet alleen dat er geen ramen worden gezeemd, maar ook en vooral dat de technische installaties niet worden onderhouden. Daardoor zijn er grote problemen met de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid, ook omdat geen enkel raam in het dertien verdiepingen hoge gebouw kan worden geopend.

Ten laatste tegen 15 juni wil Heeren van minister Koen Geens een formeel engagement, anders overweegt hij het gebouw te sluiten, schrijft Het Belang van Limburg dinsdag.

Heeren voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn van de 400 personeelsleden en heeft in een officieel schrijven de minister van Justitie formeel in gebreke gesteld voor het uitblijven van het onderhoudscontract.

Minister Geens hoopt een sluiting te vermijden, luidt het op zijn kabinet. 'We proberen te roeien met de middelen die we hebben, maar dat zal wel lukken', aldus nog de minister.