Sommige wereldsteden zijn zo overdonderend, dat je niet weet waar je je citytrip moet beginnen. Make My Day, een nieuwe reis-app van Lonely Planet, zorgt op originele wijze voor inspiratie.

Met Make My Day hoef je je op citytrip in Londen, Parijs, Barcelona, New York, San Francisco of Tokio geen moment te vervelen. De app reikt je dagelijks drie nieuwe topattracties aan, een voor elk dagdeel, die je verblijf in de stad onvergetelijk kunnen maken. Zo krijgen we voor Barcelona het advies om ’s ochtends La Sagrada Família te bezoeken, ’s middags over de kleurrijke Mercat de la Boqueria te kuieren om de dag vervolgens af te sluiten op de bekendste boulevard van de stad, La Rambla.

Niets verplicht je natuurlijk om die volgorde aan te houden. En als een bepaalde suggestie toch niet helemaal je ding is, dan vervang je de activiteit met een eenvoudige veegbeweging door een van de ruim dertig andere hoogtepunten in elke stad.

In de gratis versie van Make My Day kan je (per stad) overigens maar van negen trekpleisters bijkomende informatie en een plattegrond opvragen. Voor de andere beschrijvingen moet je betalen: van € 2,60 per stad tot € 4,99 voor de zes steden ineens (de prijzen van de iOS- en Android-versie verschillen licht). Koop je een van de gedrukte Make My Day-boeken, dan ontvang je een code om de desbetreffende stad gratis te ‘unlocken’ in de app.