De Libanees Roger Feghali heeft zondag op indrukwekkende wijze de Rally van Antibes, de derde manche van het Franse rallykampioenschap, op zijn naam geschreven. In zijn Ford Focus WRC hield hij ruim twee minuten over op de Citroën C4 WRC van Frans kampioen Jean-Marie Cuoq. Bernd Casier was de beste Belg op de elfde plaats.

In helse omstandigheden zette Feghali zaterdag zijn Focus meteen op kop. Heel wat favorieten verloren meteen hun kansen op winst door een verkeerde bandenkeuze na hevige regenval. Zo keek Jean-Marie Cuoq na drie proeven al aan tegen een minuut achterstand. Feghali kreeg daarna snel vrijgeleide door de mechanische problemen van David Salanon (Ford Fiesta WRC) en een kleine crash van Pascal Trojani (Citroën C4 WRC). Uiteindelijk wist Cuoq alsnog tweede te worden. Porschisten Patrick Rouillard en Gilles Nantet vochten een verbeten strijd uit voor de laatste podiumstek. Na ruim twee uur tegen de klok hield Rouillard drie tienden over op Nantet.

Er waren ook heel wat Belgen aanwezig. Tim Van Parijs nestelde zich lange tijd op een knappe zevende stek in zijn Porsche 997 GT3, maar viel terug door olieverlies. Hij werd alsnog 26e. Door de problemen van Van Parijs werd Bernd Casier in zijn Ford Fiesta R5 beste Belg op de 11e stek. De andere Belgen streden mee in de 208 Rally Cup. Joachim Wagemans werd in die merkencup tiende, gevolgd door William Wagner op de elfde stek. Guillaume De Mevius ging van de baan en finishte niet. Winst in die merkencup was weggelegd voor de Spanjaard José-Mirande Suarez.

In de tussenstand van het Franse kampioenschap blijft Jean-Marie Cuoq op kop. Hij mag begin juli zijn leidersplaats verdedigen in de Rallye du Rouergue.