Deur naar Nederland nog niet dicht voor Van den Bleeken
Foto: Photo News

Nederland heeft nog geen beslissing genomen over een mogelijke overplaatsing van Frank Van den Bleeken. Dat meldt de Nederlandse Rijksoverheid zondagavond in een persmededeling. Het lot van de zedendelinquent blijft evenwel onzeker.

Nederland beklemtoont dat er nog niets beslist is over een mogelijke overplaatsing. ‘Er vinden thans nog gesprekken plaats tussen Nederland en België over het verzoek tot eventuele overplaatsing van de heer van den Bleeken naar een Nederlandse TBS kliniek. Het betreft zowel juridisch als praktisch een gecompliceerde aangelegenheid’, zo luidt de summiere persmededeling die zondagavond op de website van de Rijksoverheid is gepubliceerd.

Zaterdagavond was in het Nederlandse televisieprogramma Nieuwsuur gemeld dat zedendelinquent Van den Bleeken wellicht toch niet terecht kan in een Nederlandse long stay-instelling.

Belazerd

Van den Bleeken zelf voelt zich belazerd . Hij heeft aan zijn advocaat Jos Vander Velpen gezegd dat zijn euthanasievraag weer zeer actueel wordt. ‘Dat is het onvermijdelijke gevolg van wat hij gisteren te horen heeft gekregen’, liet Vander Velpen zondagmorgen weten.

Van den Bleeken is al bijna 30 jaar geïnterneerd wegens moord en verkrachting. Hij vroeg euthanasie en kreeg daarvoor groen licht van de rechtbank, maar was uiteindelijk bereid zich in een gespecialiseerde instelling in Nederland te laten opnemen. In afwachting zit hij in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent.