Traditieclub Glasgow Rangers mist promotie naar Schotse eerste klasse

Nadat de Glasgow Rangers in 2012 verplicht naar vierde klasse degradeerden vanwege financiële problemen, kon de voormalige Schotse topclub zondag promoveren naar de hoogste afdeling. Maar in een dubbele confrontatie moesten de Rangers hun meerdere erkennen in Motherwell.

Vele fans in Glasgow verheugden zich al opnieuw op The Old Firm, de gekende derby tussen Celtic Glasgow en de Rangers. Na twee promoties eindigden de Rangers dit seizoen op plaats drie in de Championship, de Schotse tweede klasse. In de play-offs toonden ze zich sterker dan Hibernian (2e in de eindstand) en Queen of South (4e), waarna hen een dubbele confrontatie met Motherwell te wachten stond. Dat laatste team eindigde namelijk als voorlaatste in de Schotse Premier League, de hoogste afdeling.

Afgelopen donderdag werd al duidelijk dat promotie voor de Rangers zeer moeilijk ging worden, vermits het team in eigen stadion met 1-3 verloor van Motherwell. Zondag werd het uiteindelijk 3-0, waardoor Motherwell alsnog in de hoogste afdeling mag blijven. Saint Mirren FC zakt als enige team naar de tweede afdeling, Heart of Midlothian F.C. is als kampioen in de tweede afdeling de enige stijger.

Tot op heden spannen de Rangers met 54 landstitels op hun actief nog steeds de kroon in Schotland. Rivaal Celtic won begin deze maand zijn 46e titel.