Onderhandelingen Ivago starten maandag op ‘neutraal terrein’
Foto: fvv

De onderhandelingen tussen vakbonden en directie van de afvalintercommunale IVAGO, waarvoor de hulp van een sociaal bemiddelaar werd ingeroepen, starten maandag om 10 uur op ‘neutraal terrein’ in het congrescentrum Zebrastraat. Dat bevestigt ACOD.

Een solidariteitsbus met stakers en geëngageerde burgers zal hun steun komen betuigen. ‘Het Ivago-personeel werkt elke dag keihard om onze stad, de plek waar wij wonen en werken, proper te houden, in weer en wind, dag in dag uit’, zegt Geertje Franssen van de Gentse kern van ‘Hart Boven Hard’. ‘Zij verdienen respect en correcte loon- en arbeidsvoorwaarden.’

Bij IVAGO wordt sinds vorige week dinsdag niet meer gewerkt. Aanleiding van het conflict is de derde negatieve evaluatie van een oudere werknemer. De arbeiders hebben ook problemen met de managementstijl van bepaalde leidinggevenden en zeggen problemen te ondervinden met de loonadministratie, waarvoor in maart ook al het werk neergelegd werd.

Net als afgelopen vrijdag en zaterdag, vordert de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) ook maandag vuilnisophalers op, om redenen van volksgezondheid en hygiëne.