Roland Garros. Nishikori, Tsonga en Wawrinka bereiken kwartfinales
Foto: EPA

De Japanner Kei Nishikori (ATP 5) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Het vijfde reekshoofd schopt het voor de eerste keer in zijn carrière tot de laatste acht.

Nishikori had in de achtste finales geen problemen met de Rus Teymuraz Gabashvili (ATP 74). De Japanner won in drie sets met 6-3, 6-4 en 6-2. In de kwartfinales neemt Nishikori het op tegen ofwel de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) ofwel de Tsjech Tomas Berdych (ATP 4).

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar.
Tsonga won in de achtste finales in vier sets met 6-3, 6-2, 6-7 (5/7) en 6-3 van de Tsjech Tomas Berdych (ATP 4). De Fransman bereikt voor de derde keer in zijn carrière de kwartfinales op het gravel in Parijs. In 2012 eindigde zijn toernooi bij de laatste acht, een jaar later stootte hij door naar de halve finales.
In de volgende ronde wacht Tsonga een duel met de Japanner Kei Nishikori, die zondag de Rus Teymuraz Gabashvili (ATP 74) in drie sets met 6-3, 6-4 en 6-2 versloeg.

Ook Stan Wawrinka (ATP 9) heeft zich zondag zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.
De Zwitser, het achtste reekshoofd, was in de achtste finales in drie sets met 6-1, 6-4 en 6-2 te sterk voor de Fransman Gilles Simon (ATP 13). Wawrinka bereikt na 2013 voor de tweede keer de laatste acht op Roland Garros.
In de kwarttfinales ontmoet hij de winnaar van het duel tussen zijn landgenoot Roger Federer (ATP 2) en de Fransman Gaël Monfils (ATP 14).

De achtste finale op Roland Garros tussen de Zwitser Roger Federer (ATP 2) en de Fransman Gaël Monfils (ATP 14) is zondag na één uur en 10 minuten gestaakt wegens de invallende duisternis. Het staat 1-1 in sets.
Federer was dominant in de eerste set, die op 6-3 in het voordeel van de Zwitser eindigde. In de tweede set trok Monfils met 4-6 aan het langste eind. Maandag wordt de partij voortgezet.
De winnaar van het duel neemt het in de kwartfinales op tegen de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 9), zondag met 6-1, 6-4 en 6-2 te sterk voor de Fransman Gilles Simon (ATP 13).