Vitesse pakt ticket Europa League na ruime zege tegen Heerenveen
Foto: Photo News
Vitesse en niet Heerenveen heeft het laatste Europese ticket in de Eredivisie gepakt. De club uit Arnhem boekte een 5-2 zege in de terugwedstrijd van de Europese play-offs en mag naar de tweede voorronde van de Europa League.

De heenmatch in Friesland was op 2-2 geëindigd en dus moest vooral Heerenveen aan de bak. Bij de bezoekers stond onze landgenoot Stefano Marzo 82 minuten tussen de lijnen. Heerenveen sloeg snel toe want al na vier minuten zette Mark Uth de 0-1 op het bord. Vitesse zette de bordjes enkele minuten later alweer gelijk via Guram Kashia. Uth had echter andere plannen en stuurde de bezoekers met zijn tweede van de middag met een 1-2 voorsprong de kleedkamers in.

Na rust maakte Vitesse echter korte metten met Heerenveen. Marko Vejinovic knalde al snel de 2-2 op het bord en vanaf dan keek Vitesse niet meer achterom. Goals van Davy Pröpper, Zakaria Labyad en Jan-Arie van der Heijden schonken Vitesse een 5-2 zege en een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Zo zullen ze in Arnhem na twee jaar weer Europees voetbal zien.