Volgens Nancy Ferroni, woordvoerster van het Rode Kruis België, was deze 36ste editie de rustigste ooit voor de hulpdiensten. Ook de organisatoren zijn zeer tevreden en hebben het over een ‘zeer mooie editie’.

‘We kunnen echt spreken van een uitzonderlijke editie’, zegt Carine Verstraeten van Brussels Promotion. ‘Met ongeveer 40.000 deelnemers vestigen we een record. Langs het parcours zelf stond er wat minder publiek en dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met het minder goede weer. Dat mindere weer heeft er dan weer wel voor gezorgd dat er veel minder tussenkomsten van de hulpdiensten nodig waren, zowat de helft minder dan vorig jaar. En sowieso was de sfeer uitermate goed.’

Aan het evenement namen sportievelingen uit 133 landen deel. Het was premier Charles Michel die het officiële startschot gaf.

Winnaar bij de mannen werd Abdelhadi El Hachimi. Hij liep de Brusselse loopklassieker in 1u01:47 en hield Lander Van Droogenbroeck (1u04:20) en de Keniaan Benjamin Rotich (1u05:07) af. Bij de vrouwen was de winst voor Manuela Soccol (1u13:48).