Roda JC na thriller terug naar Eredivisie
Foto: Photo News
Volgend seizoen zullen ze in Kerkrade weer naar de Eredivisie kunnen gaan kijken. Roda JC dwong namelijk de promotie naar de Nederlandse eerste klasse af dankzij een 1-2 zege op het veld van NAC Breda.

NAC had de heenmatch met 0-1 gewonnen, maar Roda was van bij de start de betere ploeg in Breda. NAC kreeg voetballes voor de eigen fans. Het duurde echter tot de 43e minuut alvorens Roda kon scoren. Mitchel Paulissen zette de verdiende 0-1 op het bord. Na rust trof NAC de paal bij een poging van de bedrijvige Adnane Tighadouini. Dik een kwartier voor tijd moest NAC met tien voort na een tweede gele kaart voor Mats Seuntjens. 

In de laatste minuten van de officiële speeltijd probeerde NAC met man en macht de gelijkmaker te forceren, om zo verlengingen te vermijden. Daarbij zag Roda Arjen Swinkels (ex-Lierse) vertrekken met zijn tweede gele kaart. Tien tegen tien dus. Zes minuten in de eerste verlenging klopte Tom Van Hyfte bij een corner zijn eigen doelman: 1-1 en NAC weer naar de Eredivisie.

Van Hyfte zette zijn misser echter recht in de tweede verlenging. Hij scoorde de 1-2 en schonk Roda in extremis de promotie naar eerste klasse, na één seizoen in de Jupiler League. Bij Roda bleef doelman Bram Verbist op de bank, Martijn Monteyne viel na een uur in. Bij NAC bleven Sepp De Roover en Gill Swerts op de bank.