Boeckenberg pakt landstitel in het korfbal
Foto: W&F

Boeckenberg heeft zich zondag in Merksem tot landskampioen in het korfbal gekroond. Het haalde het in de finale met 18-15 van Scaldis.

Boeckenberg kreeg de titel niet cadeau. Na een gelijkopgaand begin kon Boeckenberg vier doelpunten uitlopen, maar Scaldis beende bij. Bij rust was het 9-10 in het voordeel van Boeckenberg.

Na de pauze kwam Scaldis op gelijke hoogte en liep het zelfs twee doelpunten uit. Het was uiteindelijk pas in de slotfase dat Boeckenberg de match in handen kon nemen. Acht minuten voor tijd kwamen ze met enkele doelpunten op rij op 13-16. Scaldis kende een te lange periode zonder score en zo eindigde deze wedstrijd op 15-18.

Voor Boeckenberg is het de derde titel op rij in het veld, de vierde op vijf jaar tijd. Eerder dit jaar veroverde het ook al de titel in de zaal.

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '29594771', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15', 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '0_nue64rgv' });