Tiesj Benoot: ‘Had mijn zinnen op ritwinst gezet’
Foto: Photo News

De 21-jarige Tiesj Benoot (Lotto Soudal) strandde zondag in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour niet alleen op de tweede plaats in de rituitslag maar werd ook tweede in het algemeen klassement. Benoot strandde op 0:41 van eindlaureaat Greg Van Avermaet.

De Giro op Sportwereld.be

'Ik had benen om te winnen maar ik heb het uit mijn handen laten glippen. Egor Silin vertikte het om mee te werken dus ik dacht dat hij het meest fris ging zitten. Greg ging op één kilometer van de finish vol aan en hij pakte onmiddellijk enkele meters. Ik ben dan achter hem aan gegaan maar kwam net een fietslengte te kort', sakkerde Benoot.

'Ik had op het einde nog een beetje overschot. Ik voelde dat er nog wat punch in de benen zat. Ik had ook meegereden met ons drietal maar niet echt fanatiek. Ik zag het wel zitten om met drie te sprinten voor de overwinning. Ik had vandaag mijn zinnen gezet op de ritzege want mijn klassement was om zeep omdat ik te veel achterstand had. Om nu al te zeggen dat ik ook tijdens de Waalse klassiekers een rol van betekenis zou kunnen spelen is wat gevaarlijk. Hier was meer het voorjaarspeloton vertegenwoordigd maar het is alvast wel een uitdaging om die koersen misschien ook eens te rijden.'