Van Avermaet: ‘Dit doet deugd na knap voorjaar’
Foto: BELGA

Waaslander Greg Van Avermaet pakte in de Luxemburgerstrasse van Sankt Vith de dubbel in de Baloise Belgium Tour. Hij won niet alleen de koninginnenrit maar pakte bovendien ook het eindklassement mee. In de laatste kilometer zette Van Avermaet nog een uitval op en kon die tot het einde volhouden.

De Giro op Sportwereld.be

'Het is niet zo gemakkelijk gegaan als het blijkbaar laat uitschijnen. Het was vandaag een zeer lastige koers', lachte Van Avermaet. 'Ik was ook al mee in die vroege vlucht met 24 man waardoor ik wel al een pak energie verbruikte. Het was voor mij ook afzien. Tijdens de Gouden Kilometer wou ik nog wat bonificatieseconden meepakken en dat lukte me. Uiteindelijk trokken we met drie de finale in. Die renner van Katusha kwam niet op kop en toen begon hij plots te demarreren', verwees Van Avermaet naar Egor Silin.

'In de slotkilometer ging ik dan zelf mijn kans en ik kon het afwerken ook. Ik pak bovendien de dubbel en dat doet zeker deugd. Ik heb een heel knap voorjaar achter de rug en ik had van deze rittenkoers wel een doel gemaakt. Gaandeweg zag het er alsmaar beter uit en vandaag zet ik de kroon op het werk door de rit te winnen en het eindklassement binnen te halen. Of ik de Tour de France rij is nog niet geweten. Ik wil bij de bevalling van mijn kind zijn. Dat is voor mij het belangrijkste.’