Voor Mitu wordt duel tegen Van Uytvanck stap in het onbekende
Foto: REUTERS

Als Alison Van Uytvanck (WTA 93) maandag een vervolg wil breien aan haar sprookje op Roland Garros, moet ze zich tegen Andreea Mitu (WTA 100) zien te plaatsen voor de kwartfinales. Bij de Roemeense loert het gevaar op onderschatting, want ze kent Van Uytvanck niet. “Ik kan niet veel vertellen over Alison Van Uytvanck, maar ik zal wel iemand vinden om me de nodige informatie te geven”, vertelde de 23-jarige Mitu zondag in Parijs.

Roland Garros: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Ook voor Mitu wordt het de eerste achtste finale op een grandslamtoernooi. Op het Parijse gravel voelt ze zich thuis, in Roemenië heeft ze immers op die ondergrond leren tennissen. ‘Ik hou meer van snelle banen, maar in Roemenië worden we op gravel opgeleid. Als kind keek ik altijd naar opnames van wedstrijden tussen Kim Clijsters en de Williams-zussen. Clijsters is ook een Belgische speelster, toch?’

Mitu, die voor een carrière als advocate had gekozen als ze niet in de tenniswereld was terechtgekomen, is op Roland Garros aan een knap parcours bezig. In de tweede ronde kegelde ze met de Tsjechische Karolina Pliskova de nummer twaalf van de wereld uit het toernooi. In de vorige ronde moest de Italiaanse veterane Francesca Schiavone (WTA 92), toernooiwinnares in 2010 en finaliste in 2011, eraan geloven. ‘Ik heb er geen uitleg voor. Misschien heb ik wel gewonnen omdat ik jonger en krachtiger ben. Ook voor mij is dit een verrassing, ook al ben ik hier met veel positieve energie toegekomen. In het slot van de wedstrijd speelden de zenuwen wel op, gelukkig kan ik altijd rekenen op mijn sterke forehand’, besloot de Roemeense.