Desalle geeft in Frankrijk op in eerste reeks WK motorcross
Foto: bi

Clément Desalle (Suzuki) heeft zondag opgegeven in de eerste reeks van de Grote Prijs van Frankrijk motorcross in de MXGP-klasse, dat is de achtste WK-manche van het seizoen.

Desalle verscheen zondag in Villars-Sous-Ecot wel aan de start, maar hij moest er al snel de brui aan geven. De vicewereldkampioen van 2010, 2012 en 2013 heeft nog te veel last van een ontwrichte schouder na een valpartij tijdens de oefenritten op zaterdag.

Voor de start van de GP van Frankrijk stond Desalle met 291 punten op de tweede plaats in de WK-stand, na de Duitser Max Nagl (295). Door de opgave verliest hij zijn tweede plaats aan de Italiaan Antonio Cairoli (274). De regerende wereldkampioen won in Frankrijk met zijn KTM alvast de eerste reeks, voor de Fransman Romain Febvre (Yamaha) en de Rus Evgeny Bobryshev (Honda).

De Franse thuisrijder Gautier Paulin (Honda) kreeg met pech af te rekenen en moest opgeven. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) werd vijfde in de openingsreeks, hij finishte net voor WK-leider Max Nagl (Husqvarna). Ken De Dycker (KTM) kwam als achtste over de streep, Jeffrey Dewulf (Yamaha) moest met de 21e plaats vrede nemen.