Goffin: ‘Hopelijk kan ik mooie dingen laten zien op gras’
Foto: AP

David Goffin (ATP 18) heeft Roland Garros met de nodige teleurstelling verlaten, maar hoopt nu te kunnen schitteren op de grastoernooien. 'Tot Wimbledon ga ik elke week proberen te spelen', klonk het bij de Luikenaar, die zaterdag in de derde ronde in Parijs tegen een 6-3, 6-4 en 6-2 nederlaag tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 45) was aangelopen.

Roland Garros: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Drie jaar na zijn knappe achtste finale op het Parijse gravel had de Belgische nummer één in deze editie op een minstens even goede prestatie gehoopt. 'Ik vond geen antwoorden tegen Chardy. Ik ken hem, hij kent mij en hij heeft ervoor geopteerd om mij niet te laten spelen. Ik kon niet goed verdedigen en stond vaak ook niet goed. Volgende keer moet ik koste wat het kost mijn eigen spel opleggen aan mijn opponent', aldus Goffin.

De Luikenaar, die op de nieuwe ATP-ranking opnieuw enkele plaatsen zal stijgen, richt zijn blik nu op het grasseizoen. 'Ik moet vooruitgang blijven boeken en positief blijven. Het gravelseizoen was geruststellend, maar gras blijft iets speciaals. De omstandigheden zijn helemaal anders, maar ik denk dat ik ook op gras mijn kansen zal krijgen. Mijn eerste toernooi wordt dat van Rosmalen, hopelijk kan ik mooie dingen laten zien.'