De 29-jarige Nederlander die zondagochtend zwaargewond raakte bij een schietpartij in Antwerpen verkeert niet meer in levensgevaar. Dat is zondagavond vernomen bij de Antwerpse politie. De man kreeg een kogel door zijn long tijdens een schietpartij na een feestje in de Surinaamse gemeenschap.

Omstreeks 6.45 uur, bij de afloop van een Surinaams feest, werd volgens de Antwerpse politie het slachtoffer buiten aangesproken door een vijftal mannen.

'Het gesprek ontaardde in een vechtpartij, waarop iemand van het groepje daarop een wapen uit zijn auto is gaan halen. Hij vuurde twee keer. Het slachtoffer werd één keer geraakt', zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. De dader reed daarop weg en is voortvluchtig.

Volgens de politie kenden de dader en het slachtoffer elkaar mogelijk, al wordt de juiste toedracht van de feiten nog onderzocht. Men zegt 'aanwijzingen' te hebben over de identiteit van de dader.

Het slachtoffer, een 29-jarige man uit het Nederlandse Almere, kreeg de kogel door de long. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd, maar intussen is het levensgevaar geweken, klinkt het nog.