Juventus houdt slechte generale repetitie voor Champions League-finale
Foto: EPA

Italiaans kampioen Juventus is er niet in geslaagd het seizoen winnend af te sluiten. In en tegen Verona bleef ‘De Oude Dame’ steken op een 2-2 gelijkspel. Volgende week zaterdag speelt Juventus de Champions League-finale tegen Barcelona.

Verona wilde zijn huid duur verkopen tegen de kampioen. De middenmoter had al drie wedstrijden op rij niet meer verloren, maar kwam net voor rust op achterstand na een weergaloos doelpunt van Roberto Pereyra. De 24-jarige Italiaan kreeg teveel tijd aan de bal en krulde van buiten de zestien de bal in de winkelhaak.

Meteen na rust bracht topschutter Luca Toni Verona echter langszij. Voor de 38-jarige (!) spits was het zijn 22 doelpunt van het seizoen, enkel Mauri Icardi (Inter, 20 goals) kan de oude rot nog voorbijsteken in de topschutterstand. Lang kon Verona niet genieten van die gelijkmaker, Padoin haalde de achterlijn en legde perfect terug voor Fernando Llorente, die er 1-2 van maakte. Juve gaf de voorsprong nog helemaal uit handen in de slotfase. Carlos Tevez miste een elfmeter, invaller Pepe pakte dom rood en in de 93e minuut zette Juan Gomez alsnog de eindstand op 2-2.