Frederik Backaert verlengt contract bij Wanty-Groupe Gobert
Foto: BELGA

Frederik Backaert zal tot eind 2017 aan de slag blijven bij Wanty-Groupe Gobert. Dat heeft het team van Hilaire Van der Schueren zondag laten weten.

De Giro op Sportwereld.be

'Ik ben blij met het vertrouwen dat het team in mij heeft. Bij deze ploeg kan ik mezelf blijven ontwikkelen', aldus de 25-jarige Backaert, die sinds 2014 voor de Belgische procontinentale ploeg rijdt. 'We rijden een mooi programma met wildcards voor alle grote voorjaarsklassiekers in de WorldTour. Alle wedstrijden tussen de Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Roubaix liggen mij goed', stelt Backaert, dit jaar onder andere nog 25e in Parijs-Roubaix.

'De komende jaren wil ik me verder verbeteren in het tijdrijden maar ook in het beter positioneren in het peloton. De komende jaren wil ik vaker echt finales rijden. Daar komt misschien wat meer druk bij kijken, maar bij deze ploeg krijg ik die kans voor mezelf.'

Voor 2016 heeft Wanty-Groupe Gobert al acht renners onder contract staan. Dat zijn Marco Marcato, Simone Antonini, Frederik Backaert, Roy Jans, Jérôme Baugnies, Kévin Van Melsen, Lander Seynaeve en Tom Devriendt.