In het Turkse Istanboel heeft de Nederlandse club Dallinga, met onder meer Frédéric Caudron en Eddy Merckx, zich vlot geplaatst voor de halve finales in de Europacup driebanden voor clubteams.

Dallinga, met Caudron, Merckx en de Nederlanders Jean-Paul de Bruijn en Dick Jaspers, won de eerste groepswedstrijd met 6-2 van het Franse Andermos. Merckx was de enige van de vier spelers die zijn wedstrijd verloor. Zo was de Fransman Barbeillon met 40-39 net iets beter.

In de tweede groepswedstrijd sloeg Dallinga ongenadig toe. Tegen het Italiaanse All Games Alcamo werd het 8-0. Merckx, de tweevoudige wereldkampioen, walste met 40-21, in 22 beurten over de Italiaan Orlando. Caudron won in 25 minuten met 40-8 van de Italiaan Michele Notarrigio, en dit in veertien beurten. Jaspers zette Sciacca met 40-13 opzij en De Bruijn nam met 40-23 de maat van Picciano.

In de halve finales neemt Dallinga het op tegen Porto. Andermos, met onder meer Roland Forthomme, ontmoet in de tweede halve finale de regerende kampioen, het Turkse Bahcelievler.