SCOOORE LEAGUE. 'Druk ligt opnieuw bij Oostende'
Foto: Rudy Declerck
De titelfinale van de Scooore!League kreeg vrijdag in de Mons Arena een boost. Bergen toonde veerkracht en boekte tegen Oostende een verdiende zege zodat de finale van de play-offs aan geloofwaardigheid won.

Oostende had woensdag immers na een spektakelarme partij (65-50) simpel gewonnen van Bergen en leek op weg naar een 3-0 overwinning. Door de winst (72-63) van vrijdag in de eigen Mons Arena is Bergen echter back in business. Geen clean sweep voor Oostende richting een mogelijke vierde opeenvolgende titel.

'Integendeel, we tankten enerzijds vertrouwen en leggen de druk anderzijds opnieuw in kamp van Oostende,' zei uitblinker Lionel Bosco van de Henegouwers. 'We moeten nu niet tevreden zijn dat we woensdag opnieuw een thuiswedstrijd afwerken en mogelijk opnieuw langszij kunnen komen. Neen, we moeten vanavond in Oostende ontspannen maar ambitieus aan de wedstrijd beginnen. Tevens stiekem aftoetsen of die belangrijke uitzege niet aan de orde is,' aldus nog Bosco.

Bij Oostende heerste na een slecht afwerkende partij (24 op 61 shots) ontgoocheling. 'We misten intensiteit in aanval en verdediging. Dat moet vanavond dus beter. Anders krijg je tegen een uitgekookt Bergen problemen,' zei Quentin Serron van Oostende. Wil de kustploeg in koers blijven voor de titel is winst vanavond in de eigen Sleuyter Arena een must. Anders krijgt Bergen woensdagavond een kans om de eerste landstitel in de clubgeschiedenis in de eigen Mons Arena te veroveren. Vrijdagavond was er na de wedstrijd nog een dopingcontrole. Daardoor arriveerde de spelersbus van de kustploeg pas laat in de nacht (zaterdagochtend) opnieuw in Oostende.

Programma Finale play-offs-best of five
Reeds gespeeld:
Oostende-Bergen 65-50; Bergen-Oostende 73-62
Programma: 31/05 19.00 Oostende-Bergen; 03/06 20.30 Bergen-Oostende; 06/06 20.30 Oostende-Bergen (eventueel)
TV: live op Proximus 5