Ex-renner Jan Ullrich riskeert zware straf voor dronken rit
Jan Ullrich op een archieffoto. Foto: Associated Press / Reporters

De Duitse ex-wielrenner Jan Ullrich riskeert een zware boete en voorwaardelijke celstraf voor dronken rijden. Dat is namelijk de vordering van een Zwitserse procureur in de rechtszaak rond een stevig ongeval waarbij Ullrich betrokken was.

De feiten dateren al van ruim een jaar geleden. Op 19 mei 2014 veroorzaakte Ullrich in het Zwitserse Thurgau een verkeersongeval. Niet ver van zijn woonplaats lette hij met zijn Audi A6 niet op bij een kruispunt en reed hij in op een wachtende Citroën C3. Daarna raakte hij ook nog een Alfa Romeo. Bij het ongeval raakten twee mensen gewond. Bovendien bleek Ullrich bij een ademtest 1,4 promille alcohol in het bloed te hebben. ‘Het was een grote vergissing om toen dronken achter het stuur te kruipen’, liet hij eerder al optekenen.

De aanklager sprak vrijdag voor de rechtbank van ‘een grove overtreding van de verkeersregels en het veelvuldig rijden in onverantwoorde toestand.’ Daarbij riskeert Ullrich een boete van 9.700 euro, en een straf met uitstel van 18 maanden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in