In de Dominicaanse Republiek is een test met een auto helemaal de mist in gegaan.

Op een video van de blog Remolache is te zien hoe een Volvo inrijdt op een aantal journalisten die een test met een 'zelfparkerende' auto van dichtbij wilden meemaken. De slachtoffers kwamen er gelukkig vanaf met enkele blauwe plekken. 

De titel van het filmpje stelt dat het hier om een 'zelfparkerende' auto gaat. Maar het filmpje zelf doet anders vermoeden, denken ze ook bij Volvo. 'Het lijkt erop dat ze proberen het voetgangersdetectie- en autoremsysteem proberen te testen', zegt een woordvoerder van de autofabrikant tegen Fusion. 'Helaas waren er enkele problemen in de manier waarop de test werd uitgevoerd', klinkt het. 

'Het voornaamste probleem is dat het voetgangersdetectiesysteem niet in de wagen zit', dit is een extra optie. De combinatie van een bestuurder die niet ingrijpt en wel erg goedgelovige testpersonen, veroorzaakte blijkbaar het ongeval. 

Volgens de woordvoerder is de Volvo XC60 standaard uitgerust met een 'City Safety' pack, waardoor de auto stopt voor andere auto's en waarbij de auto zelf parkeert. 'Maar de functie die voetgangers waarneemt zit niet in de standaarduitrusting. Het lijkt erop dat de auto in deze video niet uitgerust is met zo'n functionaliteit.' Kostprijs voor dat extraatje: zo'n 3.000 dollar.