Steve Darcis: ‘Tennis kon je het niet noemen’
Foto: AFP

Steve Darcis (ATP-76) werd maandag in de eerste ronde van Roland-Garros in drie sets (6-3, 6-4, 6-3) uitgeschakeld door de Italiaan Simone Bolelli (ATP-60). De 31-jarige Luikenaar miste door een schouderblessure de editie van 2014 en was ook nu geen honderd procent. Door een linkerhielblessure speelde hij al een maand geen tennis meer. Die blessure speelde hem ook maandag nog duidelijk parten.

‘Het was dramatisch van begin tot einde. Tennis kun je het niet noemen’, stelde een gefrustreerde Darcis. ‘Zonder die blessure had ik misschien kunnen winnen, maar wat koop ik daarvoor? Het enige positieve is dat ik geen pijn had aan schouder of pols en beter opsla dan ooit tevoren. Het hele jaar heb ik gevochten als een rat om hier te kunnen zijn en dan dit. Dat ik maar tien weken op een jaar honderd procent fit bent, hangt - om beleefd te blijven - echt wel mijn voeten uit.’

Darcis blijft nog enkele dagen in Parijs. Met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell treedt hij immers nog in het dubbelspel aan. ‘Ik wil mijn partner niet in de steek laten, maar ik denk niet dat we ver gaan geraken’, besluit Darcis weinig hoopvol.