‘Nieuw miljardenbod op Time Warner Cable’
Foto: REUTERS

Het Amerikaanse kabelbedrijf Charter Communications zou een overnamebod van 55 miljard dollar uitbrengen op sectorgenoot Time Warner Cable. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan in de consolidatiegolf binnen de sector.

Dat schrijft The New York Times op basis van bronnen dicht bij het dossier. Het is niet voor het eerst dat Charter toenadering zoekt tot Time Warner Cable. Mogelijk zou er dinsdag al een officiële mededeling volgen, maakt de krant zich sterk.

Het bod komt er enkele maanden nadat de poging van Comcast om Time Warner Cable in te lijven is op niets is uitgedraaid. De toezichthouders zagen de fusie namelijk niet zitten.

Het bod van Charter Communications zou 195 dollar per aandeel bedragen, deels in cash, en deels in aandelen van het bedrijf. Dat is ongeveer 14 procent meer dan de slotkoers van vrijdag. Het ligt ook bijna de helft boven het bedrag dat Charter vorig jaar nog overhad voor Time Warner Cable. Maar Comcast mocht door een hoger bod exclusieve onderhandelingen voeren. Nu die zijn afgesprongen ligt de weg opnieuw open voor Charter.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig