Kenny Dehaes wint Stan Ockers Classic in Borsbeek
Foto: Koen Fasseur
Kenny Dehaes heeft vanmiddag in Borsbeek zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In een spurt met twee was hij duidelijk sneller dan Bjorn Leukemans.

De Giro op Sportwereld.be

In een zeer geanimeerde wedstrijd voerden de profs in het gezelschap in de derde van twaalf af te leggen ronden de forcing. Meteen was de beslissing gevallen. Een kopgroep met daarbij ondermeer de latere winnaar Dehaes, Michael Van Staeyen, Stijn Steels, Jonas Rickaert, Otto Vergaerde, Kevin Peeters en ex-Wommelgmenaar Bjorn Leukemans nam steeds meer voorsprong.

In de finale ging het er hard aan toe en werd de kopgroep steeds meer uitgedund. Leukie sprong weg met de laatste ronde in zicht en enkel Dehaes geraakte nog tot bij hem. De toeschouwers speculeerden op een zege van de plaatselijke vedette maar het was Dehaes die met lengten voorsprong won.

'Mijn eerste zege van het seizoen nadat ik vanwege een blessure nog maar weinig wedstrijden reed de voorbije maanden', vertelde de renner van Lotto-Soudal achteraf. 'Dit doet deugd. Eigenlijk begint mijn seizoen nu pas echt. Ik hoop de lijn de volgende weken te kunnen doortrekken.' 

Leukemans hield aan zijn tweede plaats de titel van Antwerps provinciaal kampioen over. 'Ik voelde me goed vandaag en wou voor mijn eigen supporters iets laten zien. Jammer dat het uitgerekend Dehaes was die mij als enige kon volgen. Tegen hem kwam ik zoals gevreesd veel te kort in de spurt.'