Radja Nainggolan belangrijk in Romeinse derby
Foto: EPA
AS Roma heeft de Romeinse derby tegen Lazio gewonnen met 2-1. Radja Nainggolan speelde een uitstekende partij en had een aandeel bij de eerste goal.

Het was wachten tot een kwartier voor tij alvorens de fans in Rome een doelpunt zagen. Nainggolan met de sterke actie en dito pass naar Victor Ibarbo. Die bracht de bal voor en Juan Iturbe was Lucas Biglia te snel af: 0-1 AS Roma. Lazio sloeg een kleine tien minuten later terug. Filip Djordjevic rondde een mooie aanval af, op aangeven van Miroslav Klose. Enkele minuten later stond het echter 1-2, nadat Yanga-Mbiwa een vrije trap van de ingevallen Miralem Pjanic tegen de netten knikte.

Bij Lazio mocht Luis Pedro Cavanda in de 55e minuut invallen en werd de Argentijn Lucas Biglia, ex-Anderlecht, 12 minuten voor tijd vervangen.

AS Roma staat in de stand nu zestien punten achter kampioen Juventus en vier voor Lazio. De derde plaats in de Serie A geeft ook nog recht op een plaats in de play-offs van de Champions League, maar het kan nog stevig fout lopen voor Lazio. De club van Cavanda heeft immers slechts drie punten voor op het Napels van Dries Mertens en moet net daar volgende week op bezoek. Als Napels wint, eindigen beide clubs met een gelijk aantal punten en is het Napels dat de derde plaats pakt. Het won dan immers het onderling duel, de heenwedstrijd in Rome eindigde op 0-1.