Hervé Renard volgt René Girard op bij Lille
Foto: AFP

De Franse eersteklasser Lille heeft een akkoord bereikt met Hervé Renard om René Girard op te volgen als hoofdcoach. Dinsdag ondertekent hij een contract voor drie seizoenen bij de Noord-Fransen. Dat maakte Lille maandag bekend.

Renard nam onlangs ontslag als bondscoach van Ivoorkust. De Franse coach leidde de Olifanten in februari nog naar de eindzege in de Afrika Cup. Het was Renard die zelf om de beëindiging van zijn contract vroeg, en die ook kreeg van de voetbalbond. Het werd meteen duidelijk dat hij in poleposition lag om zijn landgenoot Girard op te volgen bij Lille, dat een kleurloos seizoen achter de rug heeft in de Ligue 1. De ex-club van Divock Origi deed nooit mee voor de prijzen en moest uiteindelijk vrede nemen met de achtste plaats. Vorig jaar kon Girard met de Noord-Franse club nog de derde plaats en bijbehorend kwalificatieticket voor de Champions League afdwingen.

De 46-jarige Renard tekende in augustus 2014 een contract van twee jaar bij Ivoorkust. Zes maanden later won hij met de Olifanten de Afrika Cup in Equatoriaal-Guinea. Renard brak als trainer door op de Afrika Cup 2012, waar hij met Zambia de finale won tegen Ivoorkust.