Vadis Odjidja promoveert naar Premier League ten koste van Jelle Vossen
Foto: Belga
De teams die promoveren naar de Premier League zijn bekend. Nadat Bournemouth en Watford al zeker waren van promotie vanuit The Championship heeft nu ook Norwich zich daarvan verzekerd. De club van Vadis Odjidja won de finale van de play-offs met 0-2 van het Middlesbrough van Jelle Vossen.

Geen spoor van Vadis in de selectie van Norwich, Vossen startte in de basis bij 'Boro. De ex-Genkenaar zorgde in de negende minuut bijna voor de openingstreffer. Eerst raakte Bradley Johnson de dwarsligger voor Norwich, in de tegenaanval raakte ook Vossen de lat. De ruim 85.000 fans in Wembley leefden op en Norwich profiteerde. Cameron Jerome snoepte de bal af van Daniel Ayala en legde de 0-1 in het mandje, zijn 21e goal van het seizoen.

Middlesbrough wist het even niet meer en op het kwartier stond het al 0-2. Nathan Redmond liet doelman Dimi Konstantopoulos geen schijn van kans met een harde knal vanuit de zestien. Voor rust kreeg 'Boro eigenlijk geen voet meer aan de grond. Vossen en spitsbroeder Patrick Bamford zaten in de tang van de Norwich-defensie.

Slotoffensief levert niets op

Na de pauze kreeg Vossen al snel een gele kaart voor een schwalbe. Bamford schoot wat later eindelijk een keer op doel voor 'Boro. Doelman John Ruddy redde knap. Na een dik uur moest Vossen naar de kant, in zijn plaats kwam Kike. Ondertussen liet Norwich-kapitein Russell Martin een uitstekende kopkans liggen op de 0-3. Middlesbrough plaatste een slotoffensief en kampeerde op de helft van Norwich. Grote kansen kreeg 'Boro echter niet meer en dus liet Vossen de kans op promotie naar de Premier League liggen.

Voor Norwich City is het verblijf in het vagevuur van tweede klasse beperkt gebleven tot één seizoen. In de reguliere competitie eindigden ze op de derde plaats, na kampioen Bournemouth en Watford. De nummers een en twee promoveerden rechtstreeks naar de Premier League. Middlesbrough, de nummer vier na de reguliere competitie, zit al sinds 2009 in de tweede klasse.